Mylna Gruppen selger treningsutstyr til sportsbutikker, treningssentre og direkte til forbrukere i Norge, Sverige og Danmark. Konsernet har 89 ansatte og hovedkontor i Mjøndalen.

– Det har vært krevende, lærerikt og spennende å være med på å utvikle Mylna til å bli Skandinavias ledende leverandør av treningsutstyr. Endringene i dette markedet er raske og betydelige, og nå er det behov for å restrukturere bransjen ytterligere. Jeg er sikker på at investeringsselskapet Salvesen & Thams med sitt aktive eierskap har de beste forutsetningene for å lykkes med det, sier styreleder i Stykket Invest, Per Christian Voss.

En fantastisk reise

Thomas Weman, en av Mylna Gruppens gründere, blir med videre som medeier i selskapet. For Weman startet reisen i 1997. Sammen med Christian Eidem, Lars Hanstad og Leif Berven etablerte han Nordic Fitness. Weman startet med showroom i kjelleren hos sin far i Vestfossen. Reisen fortsatte med Terje Stykket på laget fra 2009. Nordic Fitness fusjonerte i 2010 med Sport Supply International AS som i 1984 ble etablert av Ole H. Grøtterud.

– Hardt arbeid fra dedikerte og dyktige medarbeidere har bygd et fantastisk selskap. Nå ser jeg fram til å bygge videre sammen med medarbeiderne og de nye eierne. Salvesen & Thams er de rette eierne for Mylna Gruppen nå, sier Weman. Gründeren beskriver utviklingen fra oppstarten til over en halv milliard kroner i omsetning i 2021som en fantastisk reise. Weman reinvesterer selv betydelig i det nye selskapet og fortsetter i selskapets toppledelse; i stillingen som kommersiell direktør.

God avtale

Styreleder i Mylna Gruppen, Nina Olufsen, karakteriserer eierskiftet som en god avtale for både kjøper og selger.

– Mylna har arbeidet målbevisst for å styrke markedsposisjonen. Det brede produktutvalget er av høy kvalitet, selskapets omdømme er godt og kundemassen er økende. Det er et lønnsomt selskap i god vekst som nå får nye eiere. Vi mener at S&T har de beste forutsetninger for å styrke Mylnas posisjon ytterligere, sier styreleder Nina Olufsen.

Megatrend

– Aktiv fritid er en megatrend. Folk flest trener mer hjemme, på treningssenter og på jobb, derfor tror vi markedet vil fortsette å vokse de neste årene. Vi skal investere videre i Mylna Gruppen slik at selskapet kan fortsette å vokse og å være lønnsomt. I tillegg ønsker vi, sammen med våre medinvestorer, å gjøre flere investeringer innen trenden aktiv fritid, sier Per Olav Monseth, daglig leder i S&T. S&T investerer i bedrifter og utvikler dem gjennom langsiktig og aktivt eierskap. Siden 2012 har Salvesen & Thams bygget opp en portefølje av 13 bedrifter og forvalter verdier for over 2 milliarder kroner. I porteføljen finnes bedrifter som Get Inspired, Rørosmeieriet, B&B Entreprenør, Bitastad-konsernet (Jordbærpikene, Sabrura og BigBite m.fl.) og betydelige satsninger innen venture og eiendom. Salvesen & Thams har hovedkontor på Orkanger i Trøndelag.