eRate ble etablert i 2005. Stykket Invest kom inn på eiersiden i 2014 og har på salgstidspunktet en eierandel på ca. 65 %. Sammen med gründerne har Stykket Invest utviklet eRate og bidratt til å realisere visjonen som leverandør og tilrettelegger av løsninger for sikker håndtering av data- og pengeflyt.

Da Stykket Invest kom inn på eiersiden, omsatte eRate for ca. 65 millioner kroner. Når selskapet nå selges, er omsetningen ca. 650 millioner kroner.

– Stykket Invest går gjerne inn i selskaper som er over den første gründerfasen, som er rigget for vekst og med gründer som ønsker å få bistand til videre vekst. Slik så eRate ut da vi kom inn på eiersiden i 2014, sier styreleder Per Christian Voss.

Han er imponert over selskapets utvikling.

– Vårt fokus er sisteleddet, og kundefokuserte endringsprosesser er vårt spesialfelt. Nå er eRate kommet til et nytt nivå og på vei inn i en ny fase der selskapet påtar seg en større del av verdikjeden innen telekommunikasjon. Når det meldte seg en seriøs aktør med komplementære produkter og friske ambisjoner om internasjonal vekst, var det riktig å selge, sier Voss.

Med overtagelsen av eRate ser Telavox store muligheter for fortsatt utvikling i Norge, forsterket utvikling i det nordiske markedet samtidig som ambisjonene om internasjonal vekst kan realiseres.

Telavox AB ble etablert i 2003 og har ca. 350 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Malmø.