Bilde: Snart klart for film- og TV-produksjon i Skur 7 på Tangenkaia i Drammen. Fra venstre Åsmund Knutson (t.v.) og Heidi Thon i Gateway studios, Per Christian Voss i Stykket Invest, Morten Gundersen og Bjørn Holm i Drammen kommune eiendomsutvikling, Drammens ordfører Monica Myrvold Berg og næringssjef i Drammen kommune, Toril Lislien. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Gateway Studios får en aksjekapital på 40 millioner kroner og Stykkets eierandel er 50%. De andre eierne er Javed Kurd, Åsmund Knutson og Espen Fredriksen i Kurder King Production og Christoph Wernersen i H3 Arena. I H3 Arena på Fornebu har selskapet TV-studioer og Dolby Atmos miksesuite og musikkstudio. I Drammen skal det bygges et helt nytt studiokompleks på nesten 3000 kvadratmeter. Anlegget vil få Norges første dedikerte LED-volum for virtuell produksjon i denne størrelsen. Det åpner nye muligheter for TV- og filmproduksjon.

Gateway Studios bygger på initiativtakernes erfaring og kompetanse innen medie- og musikkproduksjon. Stykket bidrar med kapital og kompetanse på forretningsutvikling. Sammen legger de grunnlaget for et nyskapende, bærekraftig og teknologidrevet selskap.

Daglig leder i det nye selskapet er Heidi Thon. Hun ønsker å utvikle Gateway Studios til et ledende innholds- og produksjonsmiljø basert på ny teknologi. Målet på sikt er å bli en global aktør og utvikle Norges største medieproduksjonsklynge.

Bilde: H3 Arena på Fornebu er et av Gateway Studios produksjonssteder. Fra venstre styreleder i Flytårnet, Anne Beate Hovind, styreleder i Gateway Studios og konsernsjef i Stykket Holding, Per Christian Voss, daglig leder i Gateway Studios, Heidi Thon, og daglig leder i Flytårnet, Øyvind Brandt. (Foto: Torbjørn Tandberg)

Terje Stykket og konsernsjef Per Christian Voss i Stykket Holding ser for seg at Gateway Studios blir starten på en næringsklynge med base i Drammen og Bærum. Gateway Studios’ kjernevirksomhet er musikk, TV-, film- og medieproduksjon, events og konferanser. Etter hvert skal selskapet i tillegg gå inn i markedene for e-sport, hybridunderholdning og gaming. Dette er markeder i sterk vekst.

Fakta

  • Gateway Studios AS ble stiftet i 2019. Startet tidlig med virtuell produksjon og er leverandør til Netflix-filmen Troll. Eies nå av Stykket Invest AS (50%), H3 Gruppen AS (25%), Kurder King AS (8,33%), Espen Fredriksen Holding AS (8,33%) og Åsmund Knutson Holding AS (8,33%)
  • H3 Arena har studio på Fornebu og er mest kjent for store TV-produksjoner som Skal vi danse, The Voice, Idol, Norske Talenter, Melodi Grand Prix m.fl.
  • Kurder King Production har vært med på å strømlinjeforme produksjonen av musikk til TV, serier, film og reklame
  • Stykket Invest eies av Terje Stykket og hans tre barn Anna Christine, Ola Torgeir og Guro Karina. Selskapet er inne i flere bransjer og investerer i selskaper som er over den første gründerfasen og som ønsker bistand til videre vekst.